Ar trebui să cumpărați sau să construiți o casă ? – MT.InvestImob

Noutăți

Noutati din domeniul imobiliar

Ar trebui să cumpărați sau să construiți o casă ?

O casă este de obicei cea mai mare investiție pe care o face o persoană. Majoritatea cumpărătorilor sfârșesc să petreacă timp și energie fie căutând sau proiectând “casa perfectă” înainte de a semna contracte. Locația, prețul, tendințele pieței, impozitele pe proprietate, taxele și starea proprietății sunt luate în considerare în “vânătoarea” casei ideale. De asemenea, fiecare cumpărător are, de obicei, o listă de dorințe care include nevoi specifice (lucrurile pe care cumpărătorul trebuie absolut să le aibă) și vrea (caracteristicile pe care cumpărătorul le-ar dori, dar ar putea să le facă dacă este cazul). În timp ce procesul de cumpărare implică o serie de opțiuni importante, una dintre primele decizii pe care cumpărătorii trebuie să le ia este să cumpere o locuință existentă sau să construiască o locuință nouă. Fiecare cale are avantajele și dezavantajele sale. Iată o privire de asamblu pentru ambele variante.

Cumpărarea unei locuințe existente

Există două avantaje principale pentru cumpărarea unei case existente: confort și cost. Odată ce sunteți pre-aprobat de către creditorul dvs., aveți posibilitatea să alegeți o casă și să faceți o ofertă. Un agent imobiliar calificat poate simplifica procesul ajutându-vă să găsiți proprietăți adecvate, să vă însoțească la negocieri și să vă acorde asistență la semnarea documentelor. Odată ce oferta dvs. este acceptată, este posibil să vă mutați într-o lună sau două.

Chiar dacă procesul implică numeroși pași – cum ar fi finanțarea, vizionarea caselor, efectuarea de oferte, inspecțiile la domiciliu și încheierea contractelor – confortul de a se putea muta cât mai repede este suficient de convingător pentru ca mulți oameni să aleagă o locuință existentă. Acest lucru poate fi valabil mai ales pentru cumpărătorii cu un program strict, cum ar fi cei care se mută pentru un nou loc de muncă sau ale căror copii vor începe cursurile la o nouă școală.

Apoi, există costuri: în multe (dar nu toate) cazurile, este mai ieftin să cumperi o locuință existentă, potrivit datelor întocmite de Asociația Națională a Constructorilor de Locuințe. Odată ce ați găsit o locuință existentă, utilizați un calculator ipotecar pentru a obține o estimare mai bună a costului total de cumpărare pe baza ratelor de dobândă de astăzi.

Un alt motiv pentru care o locuință existentă poate fi o opțiune mai bună este dacă doriți să locuiți într-un cartier special – lângă muncă, școală, prieteni și / sau familie. Dacă doriți să locuiți aproape de oraș, cel mai bun pariu va fi o casă existentă, deoarece cele mai multe, dacă nu toate, terenuri vor fi deja construite.

Pe de altă parte, cel mai mare dezavantaj al cumpărării unei case existente poate fi că nu veți obține exact ceea ce doriți. Casele mai vechi, în special, pot fi depășite din punct de vedere funcțional și nu mai corespund nevoilor celor mai mulți cumpărători. Dacă nu găsiți o locuință existentă care are exact ceea ce doriți și este în stare perfectă, va trebui să cheltuiți bani suplimentari pentru remodelare, reparații, amenajări și amenajări peisagistice. Aceste cheltuieli suplimentare ar trebui să fie luate în considerare în prețul global, în special atunci când alegeți între diferite proprietăți sau comparând costul pentru construirea propriei case.

Construirea unei case

Construirea unei case noi nu oferă aceeași comoditate ca și cumpărarea unei case existente. Nu numai că trebuie să găsiți pământul, de asemenea, trebuie să luați în considerare timpul pentru a găsi un arhitect sau constructor și alegeți fiecare element al noii structuri. Alăturarea unui cartier deja existent poate simplifica procesul, deși vă poate limita gradul de alegere. De asemenea, trebuie să vă faceți griji cu privire la sisteme, cum ar fi dacă pământul vă oferă acces la apă și canalizare sau necesită un sistem septic și orice alte autorizații de mediu sau de altă natură.

Marele avantaj: Sunteți mult mai probabil să obțineți exact ceea ce doriți. Pentru mulți, acest factor este suficient pentru a alege construirea casei și nu cumpărarea acesteia, dar există și alte avantaje. “O locuință nouă este mai eficientă, mai ales cu noile coduri energetice, incluzând o mai bună HVAC [încălzire, ventilație și răcire], izolații și standarde de filtrare a aerului”, spune Guy Burtt, director principal al Riverstone Development Group, Inc. , director de construcții implicate în proiecte comerciale, rezidențiale și de renovare. O mai bună eficiență vă poate economisi banii pe care trebuie să îi dați pe facturile de utilități în fiecare lună.

Un alt avantaj? “O locuință nouă este mai puțin probabil să aibă probleme sau materiale toxice decât o casă mai veche – lucruri cum ar fi vopsea cu plumb, mucegai etc.”, spune Burtt. Și poate fi construită cu anumite materiale care să facă bine mediului înconjurător. “Aparatele verzi / aparatele cu emisii de tip Energy Star, toaletele mai eficiente, corpurile de iluminat și dispozitivele electrice vă permit să construiți” verde “pentru o locuință mai durabilă pe termen lung. Și aveți opțiunea de a instala îmbunătățiri tehnologice viitoare, cum ar fi automatizarea locuinței “, spune Burtt.

Chiar dacă costurile inițiale ale clădirii pot fi mai mari, este mai ușor să recuperați investiția. “Puteți obține profituri mai semnificative cu revânzarea noii case. O locuință mai nouă este de obicei mai atrăgătoare decât o locuință mai veche pentru majoritatea oamenilor”, spune Burtt. În plus, o nouă locuință va necesita mai puține reparații și mai puțină întreținere, ceea ce poate economisi bani și timp. Și, după cum arată Burtt, veți avea garanție cu o nouă casă.

Totodată, construirea unei case poate duce la un nivel de satisfacție pe care nu îl puteți atinge prin cumpărarea unei locuințe existente. “Există un sentiment de legătură emoțională cu o casă nouă pe care ați creat-o”, spune Burtt. ” Aceasta este creația ta care se potrivește cu stilul tău și cu personalitatea pe care ai creat-o de la zero”.

Cele mai mari dezavantaje ale construirii unei case tind să fie costurile mai mari și durata de timp mai lungă, ambele putând crește pe tot parcursul procesului de construire a casei. Înlocuirea diferitelor materiale și dispozitive poate salva zeci de mii lei, deci, dacă costurile reprezintă o preocupare, întrebați constructorul anticipat dacă există o alternativă mai ieftină. Și rețineți că orice lucru neobișnuit va costa mai mult.

Pentru a controla intervalul de timp, “încercați să aveți un contract care include o durată de construcție”, spune Burtt. “Evitați termenele limită și aveți un plan și un program.” În plus, pentru a economisi bani și timp, păstrați o bună comunicare cu constructorul dvs. și asigurați-vă că sunteți mulțumit de design înainte de începerea construcției.

_________________________________________________________________________

Pentru a avea casa mult visată MT INVEST IMOB vă vine în ajutor cu executarea construcției locuinței și utilităților, anexelor și instalațiilor, conform proiectului prezentat de beneficiar. Totodată, compania vine în întâmpinarea clienților cu servicii legate de activitatea de construcții cum ar fi: confecții de lemn și metal, tâmplărie, placaje gresie, faianță, zugrăveli, șarpante.

Contact: 0740 669 034

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *