O casă de vacanță în munți cu accente rustice. Imagini – MT.InvestImob

Noutăți

Noutati din domeniul imobiliar

O casă de vacanță în munți cu accente rustice. Imagini

În prima călătorie a lui Charlene Petersen la Big Sky, Montana, ea a fost captivată de munți. “M-am îndrăgostit de vederile uimitoare”. Ea și soțul ei au fost inspirați să construiască o casă care să reflecte frumusețe rustică, fiind totodată modernă, luminoasă și aerisită.

Colaborând cu Steve Gordon de la Locati Architects din Bozeman, obiectivul lui Petersen a fost acela de a poziționa casa astfel încât, în momentul în care oaspeții intră pe ușă, să vadă prin ferestrele masive priveliștile spectaculoase.

Designerul urmărea să creeze un sentiment de “Zen rustic”, nu în sens strict buddhist, ci referindu-se la o stare de calm, confort și apreciere a naturii. Pe acest fundal, Petersen a inclus modele îndrăznețe în textile, pardoseli și tapet. De asemenea, a dat proiectului accent european prin încorporarea elementelor daneze în iluminat și mobilier.

Mobilierul generos scalat – camera mare include o canapea cu perne și un scaun – oferă un spațiu amplu pentru prietenii și familia care vin să stea și să se bucure de foc sau de vin.

În sala de mese, un covor cu model este așezat sub masa rustică. Scaunele clasice precum și lămpile cu pandantiv sunt inspirate din tradiții moderne daneze folosite în întreaga casă.

În dormitoare proiectarea camerelor s-a realizat după un tipar versatil, care include paturi mari și feminine, mai degrabă decât paturi simple standard, și candelabre metalice.

Plafonul și candelabrul antler de la Anthropologie sunt vopsite în alb, amestecând cu o imagine de fundal a lui Phillip Jeffries, care imită lemn de mesteacan.

O baie are o ușă chinezească antichizată cu glisantă iar o chiuvetă din lemne pietrificate se odihnește într-o vanitate antică cu lumini gri din sticlă fumurie.

Trei dormitoare suplimentare, o zonă de distracție, un bar și o sală se întind armonios pe cele două etaje superioare ale casei. Dulapurile de la un perete și un pat de zi tapițat permit schiorilor și boarderilor să se așeze în timp ce își fixează cizmele și căștile. Nu le rămâne invitaților decât să exploreze versanții uimitori de munte care i-au inspirat mai întâi pe Peterson și pe soțul ei luând decizia de a-și construi casa mult visată în munți.

Sursa foto: mountainliving.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *