20 de moduri ieftine pentru a vă menține cald în casă pe timpul iernii – MT.InvestImob

Noutăți

Noutati din domeniul imobiliar

20 de moduri ieftine pentru a vă menține cald în casă pe timpul iernii

Utilizați ventilația corectă
1. Înlocuiți întrerupătoarele de ventilație ale evacuării pentru baie cu comutatoarele temporizatorului, astfel încât gurile de aerisire să nu poată rămâne descoperite. Deschideți numai atunci când este necesar. Aerul de iarnă tinde să fie uscat, deci dacă nu vă deranjează puțină intimitate, deschideți ușa casei și lăsați-l să intre în casă.

2. Asigurați-vă că ventilatoarele de baie au deflectoare de aerisire / ventilație în exterior, astfel încât să nu aveți aer rece în casă.

3. Schimbați ventilatoarele de tavan (inversați-le). Dacă aveți podele încălzite opriți ventilatoarele de pe tavan, dacă ați forțat căldura, activați-le.

4. Închideți ușile și gurile de aerisire din încăperile neutilizate dacă încercați să reduceți costurile de încălzire sau să vă mențineți spațiul de locuit mai cald.

Ia căldură de unde ai nevoie
5. Dacă aveți radiatoare, aliniază peretele exterior cu tablă de aluminiu. Aceasta va reflecta o parte din căldură înapoi în casă.

6. Asigurați-vă că nu blocați fluxul de aer din orificiile de aerisire și că orificiile de ventilație sunt deschise în cazul în care aveți nevoie de căldură. Nu vă blocați orificiile cu mobilier, grămezi de haine murdare sau alte resturi.

7. Dacă aveți un coș de fum și nu îl folosiți, asigurați-vă că coșul de fum și cimentul (dacă are ambele) sunt închise.  (Aceasta este una dintre cele mai mari probleme cu șemineele deschise – prea multă pierdere de căldură din cameră). Luați în considerare blocarea coșului de fum cu o izolație a inserției șemineului pentru a reduce pierderile de căldură dacă va fi lăsată neutilizată pe termen nelimitat – nu uitați să o luați dacă decideți să o utilizați din nou.

Izolați interior și exterior pentru a reduce pierderea de căldură
8. Izolați țevile de apă caldă și conductele care circulă prin zonele în care nu locuiți.

9. Accesul la mansardă sau ușile mansardate pot fi sursa unor cantități mari de pierderi de căldură. Asigurați-vă că accesul la podea este foarte bine izolat.

10. Nu lăsați frigul să radieze prin podea. O podea neizolată poate cauza o pierdere de căldură mai mare de 10% într-o casă. Acest lucru este important în special dacă locuința dvs. este “construită pe o placă” (fără subsol). Izolați podeaua cu covoare calde. Covoarele din blană sau din piele de oaie reprezintă soluții istorice pentru izolarea podelelor.

11. Luați în considerare introducerea baloturilor de fân de-a lungul marginii subsolului și partea inferioară a etajului 1 al casei dumneavoastră. Veți avea nevoie să vă asigurați că vă protejezi împotriva șoarecilor. Fanul funcționează ca o izolație de bază pentru exterior.

Reduceți pierderea de căldură a ferestrei
12. Descoperiți ferestrele orientate spre sud pentru a lăsa să intre soare în zilele însorite. Consultați “Elementele de bază pentru încălzirea solară pasivă” pentru mai multe informații despre cum să profitați la maximum de acest câștig.
13. Adăugați plăci izolante pentru ferestre. Nuanțele izolate de fagure sunt o opțiune bună de luat în considerare. 
14. Pentru o soluție ieftină pe termen scurt, utilizați o bandă și o pătură veche pentru a acoperi ferestrele. Este urât, dar funcțional (la țară se practică).
15. Dacă aveți o fereastră cu adevărat mare și doriți să reduceți pierderile de căldură, puteți înfășura o cortină de duș curată la interior (chiar în fața cadrului). (O perdea de duș este mai groasă decât fereastra din plastic pentru izolarea ferestrelor). Adăugarea unei perdele sau a unor nuanțe deasupra acesteia ajută și mai mult pe timp de noapte.

Adăugarea de căldură suplimentară în locuința dvs.
16. Nu evacuați o cadă plină cu apă caldă. Așteptați să se răcească înainte de a da drumul la scurgere. Ai căldură suplimentară în casă și o sursă de apă de urgență.

17. Când terminați coacerea, lăsați cuptorul să se deschidă ușor pentru a lăsa casa să obțină toată căldura. Iarna este un moment excelent pentru a dovedi abilitățile de coacere a pâinii. Dacă ați înghețat fructe și fructe de pădure în timpul verii, iarnă este un moment perfect pentru a vă termina gemul și jeleul.

18. Păstrați păturile și covoarele la îndemână și folosiți-le. Când stăm, circulația noastră încetinește. Ținând o pătură pe dvs. în timp ce tricotați sau vă uitați la televizor, puteți îmbunătăți nivelul de confort fără a aprinde termostatul.

19. Dacă petreceți o perioadă destul de bună la un birou, un încălzitor  pentru picior poate fi o investiție bună.

20. Investește într-un încălzitor portabil de propan mic, curat, pentru a adăuga căldură numai acolo unde și când ai nevoie.

Aveți un sfat ieftin pentru menținerea căldurii pe care nu l-am menționat? Lăsați un comentariu și împărtășiți-vă gândurile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *