Grădina – oază de relaxare și bună dispoziție – MT.InvestImob

Noutăți

Noutati din domeniul imobiliar

Grădina – oază de relaxare și bună dispoziție

Odată cu primăvara și zilele mai călduroase, vine și momentul ideal pentru lucrările de amenajare a curții și grădinii.
O grădină mare este ca o pânză albă ce poate fi decorată cu maiestrie și bun gust.

Eliminarea stresului, contemplarea și relaxarea totală sunt astăzi mai căutate decât au fost vreodată. Să stai din când în când întins, fără să fii condiționat, pe o pernă moale de pe canapea, îți oferă pur și simplu bună dispoziție, întrucât căminul are în primul rând rolul de a îngriji sufletul.

Aspectul vizual al grădinii poate fi îmbunătățit cu materiale ce pot fi procurate din magazinele de profil, dar pot fi trasate și din materiale reciclate cum sunt: caramida, pietrișul etc.

Dacă vorbim despre o grădină rustică materialele recomandate ca fiind cele mai potrivite sunt lemnul, cărămida și pietrișul.

Dacă însă dorim o grădină modernă minimalistă, va trebui să optăm pentru materiale moderne cum sunt dalele de piatră de toate mărimile și culorile care au rol în trasarea aleilor prin curte.

Pentru ca o casă să fie admirată și de o eleganță desăvârșită nu îi poate lipsi un gard atent realizat. Pe lângă avantajul delimitării proprietății de cea a vecinilor, gardul mai are un atribut – acela al designului. Gardul trebuie să se încadreze perfect în elementele arhitecturale ale zonei și, totodată, poate deveni parte a amenajării unei arii de relaxare din curtea casei tale.


O grădină nu este mai puțin frumoasă dacă este de dimensiuni mici. Dacă dorești să scoți în evidență o zonă din grădină poți folosi pavajul și mobilierul de exterior. Totodată, poți păstra o fâșie de pământ între gard și zona pavată sau poți planta diverși mici arbuști ornamentali în ghivece mari din ceramică pe care să le așezi în colțurile perimetrului amenajat dacă dorești să pui accent pe prospețime.

Un foișor nu este doar un spațiu în care îți poți petrece timpul liber sau un spațiu în care poți lua masa la adăpost de soare, vânt și ploaie, ci și un element decorativ care înfrumusețează orice grădină.
Această construcție din lemn, piatră sau alte materiale poate avea forme și dimensiuni diverse, în funcție de preferințe sau de bugetul disponibil. Foișorul poate fi pătrat, dreptunghiular sau în formă de hexagon; important este să fie construit cu gust și să arate bine în peisajul în care va fi montat.

Sursa foto: Novate și Naget

_

Pentru a avea casa mult visată MT INVEST IMOB vă vine în ajutor cu executarea construcției locuinței și utilităților, anexelor și instalațiilor, conform proiectului prezentat de beneficiar. Totodată, compania vine în întâmpinarea clienților cu servicii legate de activitatea de construcții cum ar fi: confecții de lemn și metal, tâmplărie, placaje gresie, faianță, zugrăveli, șarpante.

Contact: 0740 669 034

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *